info@taon.dk +45 24488480

Ventiler


{{product.Title}} {{product.Title}}

{{product.DeliveryTimeText}}
{{product.DeliveryTimeText}}
{{product.DeliveryTimeText}}
{{text.PRODUCT_CATALOG_STOCK_HOME}} ( {{product.Stock}} {{product.UnitTitle}} )

Hydraulisk ventil

Hos TAON hittar du ett stort urval av hydrauliska ventiler och ventilblock. Nedan kan du se våra produktkategorier och under dem kan du se hela vårt utbud av produkter. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss så ska vi försöka ge dig bästa möjliga svar. På vardagar återkommer vi alltid inom 24 timmar.

 

En hydraulisk ventil används för att reglera flödet i ett vätske- eller vätskesystem. Här ser ett hydrauliskt ventilblock till att man kan stänga eller öppna flödet, samt reglera tryckfallet och hastigheten på vätska eller gas i ledningarna. Det finns många olika typer som har olika syften och fungerar olika. Nedan kan du läsa mer om några av dessa.

Under varje produkt hittar du mer information och specifikationer, såsom pris och flödesintervall.

 

Styrventiler

En reglerventil används för att reglera rörelsen hos till exempel en motor, och andra delar som behöver kunna röra sig. En typ av reglerventil är bland annat vedklyvventilen som används för att slå på och av samt föra vätska mellan hydraulpumparna, cylindrarna, motorerna och tanken. Denna kan justeras mellan 70 och 170 bar.

 

Den typ av hydraulolja som ofta används måste vara mineraloljebaserad eller hydraulolja. Under de olika produkterna kan du läsa mycket mer om specifikationer, till exempel temperatur, filtrering och läckage.

 

Magnetventiler

Hos TAON hittar du även ett stort urval av olika magnetventiler. En magnetventil är en ventil som består av en elektromekanisk del. I denna del sitter en spole, även kallad solenoid, som använder ström för att skapa ett magnetfält. Flödet används för att styra mekanismen som ska reglera vätskeflödet i en ventil.

Spolen består av en tråd som innehåller en cylinder som är fjäderbelastad. När strömmen flyter genom spolen resulterar det i att spolen får en elektromagnetisk effekt där cylindern dras in i spolen. Denna fungerar som en mekanisk motor som har en stor kraft trots den korta färden. Våra magnetventiler drivs av hydraulik.

Under produktkategorin kan du se hela sortimentet av magnetventiler. Där ser du tryckgränsen i stapeln, samt hur många volt varje typ av ventil passar. Här går de från 12 volt till 220 volt.

 

Proportionella ventiler

Proportionella ventiler är en typ av ventil som är elektroniskt aktiverad. Den arbetar vid antingen tryck eller flöde och ändras i samma proportion som ventilens ingångsvärde. Proportionella ventiler säkerställer ett högt flöde, även från en liten ventil. Under artikelkategorin ser du vår proportionalventil, som är särskilt lämpad även för de mest krävande uppgifterna. Genom att kontakta oss kan vi erbjuda en offert på en proportionalventil som passar just dina behov.

De kan byggas med lastkännande, mellan 1 och 10 sektioner, med max 350 bar. Dessutom är denna ventil tryckkompenserande och har ett oljeflöde på upp till 140 liter per minut.

 

In-line ventiler

In-line ventiler används för att reglera bland annat vattenflödet i ett rör. Det kan till exempel vara i golvvärmesystem eller på solfångare. Andra modeller används för att öppna eller stänga oljeflödet i en krets, även när det är extremt högt tryck.

 

Tryckkontroll

Vi har även ett stort utbud av produkter för tryckreglering. Till exempel används backventiler för att reglera trycket i en överbelastad enhet, där det annars kan vara svårt att kontrollera trycket. Det finns även övertrycksventiler som kan monteras direkt på MP- och MR-motorer.

 

Flödeskontroll

En justerbar flödeskontrollventil eller en justerbar flödeskontrollventil används för flödesreglering. De används för att reglera flödet från A till B samt för att reglera returflödet. Det är viktigt att det finns rätt flöde och tryck av gas eller vätskor i dina rör, annars kan de bli överbelastade. Om trycket är för lågt kan det också resultera i för högt returflöde av gaserna eller vätskorna.

 

Flödesdelar

På TAON har vi ett stort utbud av flödesavdelare. När du beställer en flödesdelare är det viktigt att du lägger märke till storleken på gängan, och samtidigt är uppmärksam på flödesintervallet som talar om hur mycket vätska eller gas som kan rinna genom avdelaren per minut.

 

Ventiler - 700 Bar

Vi har även olika högtrycksventiler som klarar upp till 700 bar. Här hittar du både strypventiler och backventiler för olika användningsområden.