info@taon.dk +45 24488480

Taon Hydraulik har öppnat den tyska marknaden

Skapad den

Taon Hydraulik har öppnat den tyska marknaden

År 2021 beslutade Taon Hydraulik att starta försäljningen på den nordtyska marknaden. Planen var att i det tysta bygga upp försäljningen under de första två-tre åren.
Taon Hydraulik förväntade sig att den tyska marknaden skulle kräva tid och tålamod. Ägaren och direktören, Jesper Gram, hade en fördom om en stel tysk marknad, där formaliteter, standarder och överväldigande dokumentation hörde till orderprocessen.

Små beställningar har blivit större förfrågningar
Verkligheten har dock visat sig vara en annan. Efter att ha lanserat en tysk webbplats och handelsportal med komponenter och startat lite marknadsföring har det faktiskt gått förvånansvärt snabbt för Taon Hydraulik.
– En del beställningar började sakta dyka upp för en del småsaker. Men det började också komma en del förfrågningar om projekt och större saker, säger Jesper Gram.
Bland annat vill Taon Hydraulik få tag på mindre maskintillverkare, och hittills har det visat sig vara ett bra segment som är lätt att göra affärer med för det danska företaget.
– Jag föreställde mig typ att de skulle titta på standarder och så vidare, men de är faktiskt mycket mer flexibla än vad vi förväntade oss. Vi behöver bara leverera en viss lösning till deras maskin, och då är de faktiskt öppna för att köpa något mer av oss, säger Jesper Gram.

Potential att bli en stor marknad
Taon Hydraulik har sedan tidigare goda erfarenheter av export till Norge och Sverige, och med den goda uppstarten i Tyskland räknar Jesper Gram med att den stora tyska marknaden snabbt kan få en framträdande roll.

– I dag har vi ungefär 50/50 export till Skandinavien, men jag tror att Tyskland kommer att vara i nivå med både Norge och Sverige. Det är ju en något större marknad. Jag tror att de kommer att vara i nivå med Norge som är vår största exportmarknad, säger han.
En annan överraskning för Jesper Gram har varit att förfrågningarna kommer från hela Tyskland. 

– Jag förväntade mig egentligen att det skulle vara ner till Hamburg, men nu är det från München och alla möjliga ställen i Tyskland som de bjuder på. Det förvånar mig faktiskt att de är så öppna för det. Men när de köper större lösningar spelar det egentligen ingen roll om det måste skeppas ner till södra Tyskland, säger han.